ua en ru

Янукович, Захарченко та Якименко створили терористичну організацію, - ГПУ

Генеральна прокуратура України у ході розслідування кримінального провадження проти колишнього Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, екс-глави МВС Віталія Захарченко і екс-глави СБУ Олександра Якименко з'ясувала, що вони створили терористичну організацію.

Генеральна прокуратура України у ході розслідування кримінального провадження проти колишнього Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, екс-глави МВС Віталія Захарченко і екс-глави СБУ Олександра Якименко з'ясувала, що вони створили терористичну організацію. Про це РБК-Україна повідомили в ГПУ.

ГПУ встановила, що діяльність терористичної організації, яку створили Янукович, Якименко і Захарченко, призвела до масової загибелі людей 20 лютого на вул. Інститутській у Києві. До складу організації були залучені співробітники СБУ і внутрішніх військ МВС України.

Нагадаємо, ГПУ порушила справу проти зазначених осіб за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).

Крім того, в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив 4 квітня, що Віктор Янукович особисто віддавав наказ розстрілювати демонстрантів 18-20 лютого. За його словами, наказ від побіжного Президента отримували колишній керівник МВС Віталій Захарченко та голова СБУ Олександр Якименко.

Раніше сьогодні Служба безпеки України оголосила в розшук сина відстороненого Верховною Радою України з поста Президента України Віктора Януковича Олександра. Зазначається, що Янукович розшукується органами прокуратури.