ua en ru

Вибух міни в Афганістані: 18 загиблих

В Афганістані в східній провінції Газні при вибуху міни загинули 18 осіб, п'ятеро поранені. Вибух знищив автобус, на якому гості їхали з весілля з одного села в інше.

В Афганістані в східній провінції Газні при вибуху міни загинули 18 осіб, п'ятеро поранені, передає Associated Press. Вибух знищив автобус, на якому гості їхали з весілля з одного села в інше.

Серед загиблих 14 жінок, троє чоловіків і дитина. Дві поранені жінки знаходяться в критичному стані.

Придорожні міни - звичайна зброя талібів. Більшість випадків загибелі цивільних осіб відбуваються при аналогічних терактах.

Район Андар, де відбулася трагедія, є одним з небагатьох в провінції Газні, де "Талібан" зберіг значний вплив. Частими жертвами придорожніх мін стають військовослужбовці сил безпеки.

Нагадаємо, дещо раніше цього місяця в Афганістані під час здійснення молитви при вибуху бомби загинув губернатор провінції Логар Арсала Джамал. Теракт відбувся в столиці провінції, місті Кулі Алам. Окрім регіонального чиновника, загинули ще дев'ять осіб, як мінімум 15 отримали поранення.

Вибух стався в мечеті під час молитви, присвяченої святу Ід аль-Адха, широко відомому як Курбан-байрам. Повідомляється, що бомба була захована в мечеті заздалегідь.

Декількома днями раніше американські військовослужбовці заарештували одного з впливових польових командирів талібів Латіфа Мехсуда.