ua en ru

ТСК завершила розслідування побиття студентів на Майдані 30 листопада, - Москаль

Тимчасова слідча комісія (ТСК) завершила розслідування побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 р.

Тимчасова слідча комісія (ТСК) завершила розслідування побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 р. Про це сьогодні на засіданні ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 р. повідомив голова Комісії Геннадій Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"З того, що ми передали до ГПУ нам бачиться створення організованої злочинної організації на чолі якої стояв Захарченко, Міністр внутрішніх справ, це по подіях на Майдані Незалежності і саме так ми просимо прокуратуру кваліфікувати, його заступник Ратушняк, начальник головного управління МВС р. в Києві Коряк, його заступник з громадської безпеки Федчук, начальник управління громадської безпеки Маріненко та його заступник Кирдасюк, начальник київського "Беркута" Кусюк. Ми вважаємо, що була створена ...організована злочинна група, яка займалася тим, що перевищувало свої владні повноваження і створив чітку систему, яка призвела до тяжких наслідків. Нами витребувані списки побитих, списки тих людей, які отримали тілесні ушкодження, в тому числі журналістів", - сказав Москаль.

"На нашу думку цим людям терміново повинні бути вручені повідомлення про підозру про події на Майдані 30 листопада, вручені обвинувальні акти та матеріали направлені до суду", - заявив глава ТСК.