ua en ru

Порушено справу проти власника маршрутки, яка потрапила під поїзд в Сумській області

Прокуратура Сумської обл. порушила кримінальну справу проти перевізника - власника маршрутки, яка потрапила під потяг 4 лютого.

Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу проти перевізника - власника маршрутки, яка потрапила під потяг 4 лютого. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Сумської області.

"Сумської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення громадянкою С., яка є власником маршрутного автобуса, який 4 лютого зіткнувся на залізничному переїзді з потягом, в результаті чого загинуло 12 осіб, у тому числі 1 неповнолітній. Їй інкримінується ч 1 ст. 172 КК України - грубе порушення законодавства про працю", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, водій, який допустив ДТП, співпрацював з перевізником з листопада 2013 р., який в свою чергу підтвердив, що трудового договору на перевезення пасажирів з ним не укладав. Тому, провину за страшну трагедію на залізничному переїзді перевізник повинен розділити з водієм.

За інформацією заступника Сумського прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Сергія Іваненко, кримінальну справу для проведення досудового слідства направлено до лінійного відділу міліції на станції Суми. Хід розслідування контролюється прокуратурою Сумської області.

Нагадаємо, Ковпаківський районний суд м. Суми 6 лютого обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою два місяці водія, який керував маршруткою під час зіткнення з поїздом. Тоді ж у прокуратурі зазначили, що під час допиту водій визнав свою провину.