ua en ru

Питання розформування 25 окремої бригади ВДВ ще не вирішене, - Ярема

Питання розформування 25-ї окремої військово-повітряної бригади ще не вирішен

Питання розформування 25-ї окремої військово-повітряної бригади ще не вирішене. Про це сьогодні журналістам заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми їх відправили до місця постійної дислокації. Що стосується розформування, то це питання Президента. Зараз це питання розглядається", - заявив Ярема.

Він зазначив, що міністр оборони України був проти розформування цієї бригади у зв'язку з проведенням службового розслідування.

"Я вважаю, що приймати рішення щодо розформування військових частин - це трохи неправильно, тому що потрібно провести службове розслідування", - сказав перший віце-прем'єр.

Ярема зазначив, що якщо дійсно мали місце ті причини, про якы кажуть військові цієї бригади - люди перед військовою технікою, діти, то це потрібно враховувати при розслідуванні.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов повідомив, що 25-а окрема військово-повітряна бригада буде розформована за те, що проявила боягузтво та здала зброю сепаратистам.

Пізніше в Дніпропетровській обл. пройшов мітинг з вимогою зняти звинувачення в боягузтві з 25-ї окремої бригади ВДВ.