ua en ru

Водій снігоприбиральної машини, з якою зіткнувся літак в московському аеропорту, був п'яний, - СК РФ

Водій снігоприбиральної машини, з якою зіткнувся літак в московському аеропорту Внуково, в результаті чого загинув глава нафтової компанії Total і три члени екіпажу, перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Водій снігоприбиральної машини, з якою зіткнувся літак в московському аеропорту Внуково, в результаті чого загинув глава нафтової компанії Total і три члени екіпажу, перебував у стані алкогольного сп'яніння. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Російської Федерації.

"В даний час вже встановлено, що водій снігоприбиральної машини перебував у стані алкогольного сп'яніння. Крім того, можливо, буде прийнято рішення про відсторонення ряду співробітників аеропорту від виконання обов'язків на період розслідування кримінальної справи", - йдеться в повідомленні СК.

За даними СК, 20 жовтня 2014 р. приблизно о 23:57 у аеропорту Внуково-3 літак, що слідував рейсом Москва-Париж, при зльоті зачепив автомобіль спецтехніки, загорівся і впав на злітно-посадкову смугу.

Слідчим комітетом Російської Федерації вже порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації судна повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб).

Наразі встановлюються всі обставини та причина краху. У числі пріоритетних версій слідчий комітет розглядає помилку диспетчерів і дії водія снігоприбиральної машини. Крім того, також будуть перевірені версії несприятливих погодних умов і помилки пілотування.

Нагадаємо, у Москві в аеропорту Внуково вчора ввечері літак Falcon при зльоті зіткнувся з снегоуборщиком, серед загиблих - головний виконавчий директор французької нафтової компанії Total Крістоф де Маржері.