ua en ru

В Угорщині затримали підозрюваного у вбивстві Діда Хасана

МВС Росії повідомило про проведення спільної операції з італійськими правоохоронними органами по припиненню діяльності організованої групи "Кутаисские".

МВС Росії повідомило про проведення спільної операції з італійськими правоохоронними органами по припиненню діяльності організованої групи "Кутаисские".

Як повідомляє прес-служба відомства, один з лідерів ОЗУ - так званий "злодій в законі" Мераб Джангвеладзе (на фото) на прізвисько Мераб Сухумський - був затриманий правоохоронними органами Угорщини в готелі Будапешта за підозрою у скоєнні вбивства на території Італії.

Зазначається, що інші учасники банди - вихідці з Грузії - потрапили в поле зору італійських правоохоронних органів у зв'язку з підозрою в скоєнні тяжких злочинів на території Італії, Франції, Німеччини, Австрії, Іспанії, Чехії та Литви.

Читайте також: У Москві застрелений Дід Хасан

Зокрема мова йде про скоєння замовних вбивств членів конкуруючих злочинних угруповань в італійському місті Барі, а також на Лазурному березі.

За даними видання Fatto Cronaca, "кутаїська угруповання" практично відкрито діяло на території Італії, а у Джангвеладзе був офіс на околиці Мілана. При цьому злочинці не особливо приховували, хто вони і чим займаються.

Додамо, що Джангвеладзе також підозрюється в скоєнні ряду злочинів на території Росії і України. Зокрема, не виключена його причетність до замаху на Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан.

Нагадаємо, Усоян був убитий на виході з ресторану на Поварській вулиці в Москві 16 січня. Професійний кілер поранив чоловіка в шию, охоронці внесли авторитету в заклад, а потім самостійно доставили його в лікарню. Тим не менш, лікарям не вдалося врятувати постраждалого.

Вважається, що Усоян з 2006 р. перебував у конфлікті з конкуруючим кримінальним кланом, яким керує Оніані. Конфлікт виник із-за поділу імперії Захарія Калашова (Шакро-Молодий), засудженого в Іспанії. Пізніше в суперечці про розподіл сфер впливу на бік Усояна став Япончик. У 2009 р., після ряду замахів на авторитетів з обох кланів, конфлікт загострився, почалися серйозні зіткнення між людьми Діда Хасана і конкуруючим кланом Оніані.

Читайте також: В Абхазії в помсту за смерть Діда Хасана вбили місцевого злодія в законі

Найгучніший з них - замах на вбивство Япончика, що трапилося в липні 2009 р. ЗМІ приписують вбивство Іванькова (Япончик) саме Оніані. За версією ЗМІ, Япончик поплатився за те, що підтримував Діда Хасана.