ua en ru

В Україні сьогодні стартують українсько-американські військові навчання

В Україні у Львівській області сьогодні стартують спільні українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2014", які триватимуть до 26 вересня.

В Україні у Львівській області сьогодні стартують спільні українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2014", які триватимуть до 26 вересня. Про це повідомляє U.S. Army Europe.

Навчання проходитимуть на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Всього в навчаннях візьмуть участь 1200 військових з 15 країн світу. Крім України та США, беруть участь також Азербайджан, Болгарія, Канада, Грузія, Німеччина, Великобританія, Латвія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Іспанія. Буде використовуватися близько 700 одиниць зброї та понад 50 військових автомобілів та бойових машин.

У неділю, 14 вересня, у Львівській області з учасниками було проведено інструктаж по техніці безпеки та правилам користування вибуховими речовинами та пристроями.

"Протягом двох тижнів всі військовослужбовці будуть мати справу з вибуховими пакетами, запалами, мінами та іншою імітаційної вибухівкою. Саме тому армійці повинні знати, як діяти під час вибухових робіт, на якій безпечній відстані знаходитися від проведення розмінування, які сигнали подавати і т.д.", - повідомив начальник кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підполковник Юрій Фтемов.

"Репід Трайдент-2014" проходять на прохання української влади і військових. Навчання покликані сприяти зміцненню регіональної безпеки, а також поліпшити взаємодію та співробітництво армії України, США, НАТО та країн-партнерів.