ua en ru

В Станиці Луганській в результаті диверсії на блокпосту загинув 1 український військовий та 3 поранено, - ОДА

В Станиці Луганській в результаті диверсії на блокпосту загинув 1 український військовий та 3 поранено, - ОДА

В Станиці Луганській в результаті диверсії на блокпосту загинув один український військовий і троє отримали важкі поранення. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"У п'ятницю після обіду в Станиці Луганській на вул. Чапаєва було влаштовано диверсійний акт проти українських військових. У 14 годин на блокпост (який розташований в крайній точці селища біля берега Сіверського Дінця, за яким - контрольована ЛНР територія) прийшов якийсь дідусь, який назвався місцевим жителем, подарував військовим 3-літрову банку меду, подякував їм за службу і пішов геть. Коли солдати спробували скуштувати меду, банку вибухнула (всередині був закладений вибуховий пристрій). Один солдат загинув, ще троє важко поранені", - йдеться в повідомленні.

В ОДА зазначили, що закласти вибуховий пристрій в банку з медом і привести його в дію (очевидно, спрацював радіокерований дистанційний передавач), можуть тільки досвідчені диверсанти.

"Випадок в Станиці черговий раз підтверджує, що терористи в протистоянні з нашими силовиками не гребують жодними методами. Вони намагаються не тільки вбити або покалічити військовослужбовців такими противними способами, але і викликати недовіру між ними та місцевим населенням", - прокоментував трагічний інцидент сам Москаль.

Нагадаємо, сьогодні вночі сталася пожежа на станції Шебелинка, який було кваліфіковано правоохоронцями як диверсію.