ua en ru

У Станично-Луганському районі відновлено електропостачання, - ОДА

У Станично-Луганському районі Луганської області сьогодні було відновлено електропостачання.

У Станично-Луганському районі Луганської області сьогодні було відновлено електропостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Як наголошується, від електропостачання район був відключений з 3 серпня в результаті обстрілу бойовиками ЛНР.
"Ремонтні бригади обленерго відмовлялися відновлювати пошкодження ЛЕП на нейтральній території, оскільки неодноразово потрапляли під обстріл бойовиків. В результаті таких обстрілів один працівник райелектромережі Станиці Луганської загинув, ще двоє отримали важкі поранення (в цілому по області кількість загиблих і поранених працівників обленерго становить відповідно 4 і 3)", - відзначили в прес-службі.

За словами голови ЛОДА Геннадія Москаля, після тривалих переговорів з керівництвом ЛНР, на його ім'я було направлено лист, яке погодило час допуску ремонтних бригад з української сторони на буферну територію для ремонту ЛЕП та відновлення електропостачання з 9:00 22 жовтня. Бойовики також зажадали, щоб з української сторони повинні бути присутні представники від влади і армії.

"Тому сьогодні вранці я виїхав в Станицю Луганську і виступив гарантом того, що ремонтні роботи пройдуть без збройних ексцесів. В 9 годин сапери МНС і працівники обленерго з технікою виїхали на буферну зону і протягом дня відновили електропостачання на двох проміжках між високовольтними лініями електропередач, які були пошкоджені в результаті обстрілу", - заявив Москаль.

За його словами, зараз ремонтники ліквідують обриви електромереж в самій Станиці Луганської, світло вже з'явився у перших будинках.

Нагадаємо, раніше частина Луганської області залишилася без світла через пошкодження ЛЕП в ряді населених пунктів.