ua en ru

У США шість осіб загинули при падінні літака на житловий будинок

У США шість осіб загинули при падінні літака на житловий будинок Джерело фото:twitter.com/Новости Украины
У місті Гейтерсберзі (штат Меріленд, США) шість осіб загинули в результаті падіння літака на житловий будинок, повідомляє телеканал NBC.

У місті Гейтерсберзі (штат Меріленд, США) шість осіб загинули в результаті падіння літака на житловий будинок, повідомляє телеканал NBC. Аварія сталася у понеділок вранці за місцевим часом.

За інформацією Федеральної адміністрації по авіації США, літак - це був невеликий двомоторний реактивний Embraer EMB-500/Phenom 100 - розбився під час підльоту до злітно-посадковій смузі. Загинули всі три знаходилися на його борту людини, в тому числі Майкл Розенберг, генеральний директор біофармацевтичної корпорації Health Decisions. Жертвами аварії стали три людини, що знаходилися в будинку, - місцева жителька і двоє її малолітніх дитини.

Зі слів свідка, літак намагався зберегти рівновагу і зробив два різких повороту, перш ніж впав у сусідньому кварталі.

"Він намагався піднятися, набирав трохи висоти, а потім знову падав. Його крила вихляли туди-сюди, він летів дуже невпевнено", - розповів інший очевидець. Він повідомив, що пілот зробив жорсткий поворот вправо, а потім безладно вильнув сильно вліво, і літак почав летіти боком. "І ось тоді він упав на місто", - сказав місцевий житель.

Нагадаємо, раніше на північному сході США в результаті рекордного за силою снігового шторму загинули щонайменше семеро людей.