ua en ru

У США поліцейський знову застрелив беззбройного афроамериканця

У США поліцейський знову застрелив беззбройного афроамериканця
В американському місті Фенікс (штат Арізона) поліцейський знову застрелив беззбройного чорношкірого чоловіка.

В американському місті Фенікс (штат Арізона) поліцейський знову застрелив беззбройного чорношкірого чоловіка, передає Reuters.

Кілька свідків повідомили в поліцію, що Рамайн Брисбон продає наркотики. Коли офіцер побачив Брисбона, він наказав йому підняти руки вгору, однак той не підкорився і спробував втекти від правоохоронців. Офіцер наздогнав його, і поліцейському здалося, що чоловік збирався дістати пістолет. Після цього зав'язалася бійка, і офіцер двічі вистрілив у чоловіка.

"Офіцер кілька разів вимагав від чоловіка, щоб той упав на землю, але він відмовився це зробити і почав вигукувати образи на адресу офіцера", - йдеться в заяві поліції. У заяві також зазначається, що у Брисбона були виявлені пігулки оксикодону, а в джипі був знайдений напівавтоматичний пістолет і банку, як вважають, марихуани. Сам 30-річний офіцер не постраждав.

Нагадаємо, раніше в США проходили акції протесту через те, що суд присяжних відмовився пред'являти звинувачення поліцейському Даррену Вілсону, який на початку серпня застрелив темношкірого підлітка.