ua en ru

В Слов'янському районі відновили електропостачання

В Слов'янському районі Донецької області відновили електропостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

В Слов'янському районі Донецької області відновили електропостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

Завдяки забезпеченню можливості провести аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій лінії електропередач бригада "ДТЕК Донецькобленерго" змогла відновити електропостачання мешканцям 9 сіл у Слов'янському районі.

Нагадаємо, 17 травня 2014 р. в Слов'янському районі Донецької області в результаті замикання сталося відключення повітряної лінії електропередачі "Слов'янськ-Райолександрівка", в результаті чого було знеструмлено 37 трансформаторних підстанції (ТП). Без електроенергії виявилися жителі 9 сіл Слов'янського району.

"Відразу ж після відключення лінії в Слов'янському РЕЗ "ДТЕК Донецькобленерго" була сформована ремонтна бригада, однак огляд ЛЕП був утруднений у зв'язку з активними бойовими діями в Слов'янську і встановленим у місті комендантською годиною. Тому відновити електропостачання в той же день вдалося тільки в селі Горіхово-Василівка. Інші споживачі були запитані по резервній лінії на наступний день", - йдеться в повідомленні.

18 травня о 06:30 ранку ремонтній бригаді вдалося оглянути пошкоджену лінію електропередачі і встановити, що в місці переходу ЛЕП через автомагістраль "Харків-Ростов" в районі селища Семенівка провід лінії перебитий і лежить на землі.

"Тільки в 6:00 19 травня після переговорів з конфліктуючими сторонами, енергетики "ДТЕК Донецькобленерго змогли виконати аварійно-відновлювальні роботи. В 10:30 лінія електропередачі "Слов'янськ-Райолександрівка" була відремонтована і включена в роботу.", - йдеться в повідомленні.

У "ДТЕК Донецькобленерго" відзначають, що компанія має всі необхідні матеріальні і трудові ресурси для проведення відновлювальних робіт у Слов'янському районі. Однак, доставка ремонтних бригад та огляд електроустановок практично неможливі у зв'язку з активними бойовими діями.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.