ua en ru

У Сирії повстанці розігнали акцію протесту мирних жителів за зняття продовольчої блокади

Сирійські повстанці розігнали акцію протесту мирних жителів у підконтрольних районах м. Алеппо. Громадяни протестували проти продовольчої блокади районів в західній частині Алеппо, що знаходяться під контролем урядових військ, передає Reuters з посиланням на очевидців.

У результаті введення блокади в підконтрольних офіційному Дамаску районах Алеппо туди була припинена поставка продуктів харчування і медикаментів. Сили опозиції продовжують блокаду вже протягом декількох тижнів. Їх тактика спрямована на ослаблення сил Президента Сирії Башара Асада, що знаходяться в місті, проте нарівні з військовими гостру нестачу продуктів харчування та медикаментів відчувають тисячі мирних жителів.

Десятки жителів Алеппо вийшли на акцію протесту до контрольно-пропускного пункту повстанців, закритому для поставок продовольства в західну частину міста. "Народ хоче закінчення блокади", - скандували. На відео, опублікованому в мережі Інтернет, видно, що один з повстанців розмахує пістолетом. Після закликів протестувальників лунають постріли.

У західному Алеппо ціни на продукти харчування підвищилися більш ніж в 10 разів від початкової вартості. З прилавків зникли навіть найпоширеніші продукти харчування, такі як хліб і борошно.