ua en ru

В результаті перестрілки в Харкові загинули дві людини, затримано близько 30 осіб, - Аваков

В результаті перестрілки в Харкові в ніч з 14 на 15 березня 2014 р. загинули дві людини, затримано близько 30 осіб.

В результаті перестрілки в Харкові в ніч з 14 на 15 березня 2014 р. загинули дві людини, затримано близько 30 осіб. Про це на своїй сторінці Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"За підсумками нічної перестрілки радикалів в Харкові. До ранку ситуація розрядилася. На місці зіткнення працюють криміналісти. Затримано близько тридцяти чоловік з обох сторін конфлікту. Двоє вбитих, кілька людей поранені, в тому числі важко поранений міліціонер. В обох сторін вилучено зброю. Тривають слідчі дії", - написав міністр.

При цьому Аваков від себе особисто звернувся до громадян України із закликом не піддаватися на провокації конфлікту ззовні і не розігрівати і без того складну ситуацію.

Харківський канал АТН повідомляє, що внаслідок протистояння події загинули двоє чоловіків 20-ти та 31 року і важке поранення отримав 29-річний старший лейтенант міліції.

Як повідомляє АТН, більше семи годин представники "Правого сектора" на чолі з Андрієм Билецким залишалися в будівлі на вул. Римарській, 18 (де розташовується харківська "Просвіта") забаррикадированными в приміщенні. Після багатогодинних переговорів, в яких брали участь мер Харкова Геннадій Кернес, губернатор Ігор Балута, прокурор Харкова Євген Попович, начальник слідчого управління Микола Фоменко, близько 04.30 всі люди, що знаходилися в приміщенні (всього - до сорока людей), вийшли на вулицю і були посаджені в автобуси. Кожного затриманого на виході з будівлі обшукували. За словами Балути, їх відправлять в ізолятор тимчасового утримання.

В результаті перестрілки в Харкові загинули дві людини, затримано близько 30 осіб, - Аваков

Фото: АТН

В результаті перестрілки в Харкові загинули дві людини, затримано близько 30 осіб, - Аваков

Фото: Facenews

Зазначимо, вчора ввечері в харківських ЗМІ з'явилася інформація про те, що під час зіткнення в Харкові загинули двоє і поранені п'ятеро осіб.

При цьому Савік Шустер в ефірі передачі "Шустер. LIVE" уточнив, що двоє загиблих в Харкові - міліціонери.

Нагадаємо, раніше вчора голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута закликав харків'ян утриматися від участі в масових заходах у місті через загрозу терористичних актів.