ua en ru

У результаті бойових дій на Донбасі вбито не менше 3,660 тис. осіб, - ООН

У результаті бойових дій на Донбасі за період з середини квітня по 6 жовтня 2014 р. були вбиті, щонайменше, 3 тис. 660 чоловік.

У результаті бойових дій на Донбасі за період з середини квітня по 6 жовтня 2014 р. були вбиті, щонайменше, 3 тис. 660 осіб. Про це повідомляє прес-служба верховного комісара ООН з прав людини Зейд аль-Хусейна.

"З середини квітня до 6 жовтня, принаймні, 3 тис. 660 осіб були вбиті й 8 тис. 756 поранені в Східній Україні", - зазначили в управлінні ООН з прав людини.

При цьому повідомляється, що з моменту припинення вогню, в період з 6 вересня по 6 жовтня, було зареєстровано щонайменше 331 смертельний випадок. Водночас в ООН наголошують, що ці дані неточні, так як деякі з цих 331 могли бути вбиті до перемир'я, але дані на них були записані пізніше.

"Оскільки припинення вогню є дуже довгоочікуваним кроком до припинення військових дій у Східній Україні, я закликаю всі сторони щиро поважати і дотримуватися його, а також припинити напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру раз і назавжди", - заявив верховний комісар Зейд аль-Хуссейн.

У той же час, з моменту укладення угоди про припинення вогню і до 13 вересня на сході України було вбито 49 українських військових, поранено 242.

Відзначимо, за даними головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, за час перемир'я на Донбасі загинули 33 мирних жителя.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00 того ж дня.