ua en ru

У протистоянні з сепаратистами, які захопили будівлю Харківської ОДА, поранені три міліціонера, - Аваков

В ході протистояння з сепаратистами, які захопили будівлю Харківської обласної державної адміністрації, поранені троє міліціонерів, один з яких - важко.

В ніч з 7 на 8 квітня 2014 р. в ході протистояння з сепаратистами, які захопили будівлю Харківської обласної державної адміністрації, поранені троє міліціонерів, один з яких - важко. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Утримувану від атак сепаратистів весь попередній день будівлю ОДА було підпалено з холу. Солдат Нацгвардії атакуючі закидали світлошумовими гранатами. По підрозділам МВС, що охороняли її без зброї, був відкритий вогонь з травматичної зброї", - розповів Аваков.

За його словами, підрозділам МВС була віддана команда в першу чергу загасити пожежу та забезпечити охорону пожежних розрахунків, що приїхали на виклик.

"Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі будівлі ОДА, сепаратисти, розбивши вікна у протилежному крилі будівлі, проникли в будівлю. Їх було близько 200", - написав міністр.

При цьому, за його словами, станом на 2:00 пожежа була згашена.

"Троє поранених у нас. У тому числі один важко", - додав Аваков.

Зазначимо, близько 6:40 8 квітня у Харкові пройшла антитерористична операція, в ході якої будівлю Харківської ОДА було звільнено від сепаратистів, затримано близько 70 осіб.

Нагадаємо, 6 квітня проросійськи налаштовані громадяни захопили будівлю Харківської облдержадміністрації з вимогою провести референдум про приєднання регіону до Росії. Вони також оголосили про створення Харківської незалежної республіки.