ua en ru

У Новосибірську розмалювали ще один пам'ятник Леніну

У російському Новосибірську невідомі розмалювали фарбою черговий пам'ятник Володимиру Леніну. Про це повідомили у прес-службі регіонального обкому КПРФ.

Інцидент стався в ніч на 11 січня в Первомайському районі. До теперішнього часу пам'ятник, розташований за адресою вул. Аксьонова, 50 (цей район у народі називають "п'ятак"), вже відмито.

"Перший секретар Первомайського райкому вчора написав заяву. Поліція факт зафіксувала, склала протокол", - йдеться в заяві обкому комуністів.

"У районі два пам'ятники Леніну: біля стрілочний завод, там охорона, сунутися марно. А на "п'ятаку" сквер, ми там завжди проводимо суботники до дня народження вождя. І з 10 на 11 (січня, - ред.) прикрасили пам'ятник, намалювали окуляри тощо, міліція тільки 11 ввечері склала протокол", - зазначив перший секретар райкомитету КПРФ Аркадій Табаков.

Новосибірські комуністи вважають цей акт вандалізму хуліганською вилазкою.

У Новосибірську розмалювали ще один пам'ятник Леніну

У Новосибірську розмалювали ще один пам'ятник Леніну

Нагадаємо, раніше в Новосибірську троє невідомих вночі з 11 на 12 грудня розфарбували статую Леніна в кольори українського прапора.

Зазначимо, що в Україні впродовж минулого року відбувалася кампанія, що отримала назву "ленінопад". Втім, триває ця акція і у 2015 р. Так, востаннє в новому році пам'ятник Леніну був знесений у Харківській області, в с. Башилівка Близнюківського району.