ua en ru

У Миколаєві в результаті сутички проросійських і проукраїнських мітингувальників госпіталізовано 7 осіб, - в.о. мера

У Миколаєві 7 квітня в результаті сутички проросійських і проукраїнських мітингувальників були госпіталізовані семеро людей. Про це РБК-Україна повідомив в.о. мера Миколаєва Юрій Гранатуров.

"Вчора, на превеликий жаль, в нашому дуже спокійному місті, у якому ніколи не буває протистоянь і протести виражалися до цього дня винятково мирним шляхом, вчора несподівано кілька сотень людей грубо порушили громадський порядок і пішли на штурм обласної державної адміністрації. Вчинили такі спроби. Правоохоронці діяли вкрай спокійно, виважено, вкрай професійно, не допустили захоплення державної будівлі", - повідомив Гранатуров.

За його словами, проросійські активісти, яких було близько 200 осіб, встановили намети на центральній площі і продовжили мітинг.

"Несподівано на площі зібралася величезна кількість прихильників руху "Миколаїв за єдину Україну". Сталася конфліктна ситуація. Міліція їх практично розділила. Але прихильники територіальної цілісності України, їх було більше, вони розламали повністю це наметове містечко", - розповів в.о. мера.

Зав'язалася бійка, в хід пішли камені, ряд людей отримав травми.

"12 осіб отримали різного ступеню травми, легкі, середні. Як з одного, так і з іншого боку. Госпіталізовано 7 осіб. Їм надана відповідна допомога. Критичних станів здоров'я немає", - зазначив Гранатуров.

Серед міліції, за його словами, немає постраждалих. Кілька людей з мітингувальників були затримані. "Затримали кілька людей, які грубо порушували порядок. Зараз йде відповідна перевірка", - заявив в.о. мера.

Він також зауважив, що в місті немає представників "Правого сектора", а державність України відстоюють корінні миколаївці.

"Це до 40 років. Це ті люди, які зробили себе в Україні. Це люди в основному солідні, успішні, керівники підприємств, малого та середнього бізнесу, які щодня працюють, підтримують економіку. Які в незалежній країні зуміли реалізувати себе, які хочуть жити у своїй рідній країні, вони високо організовані і вели себе дуже гідно. Вони вийшли, коли побачили, що в Миколаєві хочуть дестабілізувати ситуацію. Миколаїв завжди був найспокійнішим містом в нашій країні", - наголосив Гранатуров .