ua en ru

В Нігерії за добу загинули більше 100 людей від рук терористів "Боко Харам"

Понад 100 людей загинули в минулі вихідні дні в результаті терактів, організованих бойовиками нігерійської ісламістського угруповання "Боко Харам" в Нігерії на кордоні з Камеруном.

Понад 100 людей загинули в минулі вихідні дні в результаті терактів, організованих бойовиками нігерійського ісламістського угруповання "Боко Харам" в Нігерії на кордоні з Камеруном. Про це повідомляє DW.

Вибух бомби в барі, розташованому поблизу військової бази в Мубі (місто на північному сході Нігерії, - ред.), де дислоковано спеціальний підрозділ нігерійської армії, яка веде боротьбу з терористами, забрав життя 60 людей.

Між тим, як і раніше, не вдалося звільнити понад 200 школярок, які знаходяться в руках у нігерійських бойовиків "Боко Харам". Учениці християнської школи були захоплені на початку квітня. Бойовики-ісламісти погрожують продати школярок в рабство.

В неділю 1 червня бойовики "Боко Харам" звільнили двох італійських пасторів і канадську черницю, яких утримували у себе з початку квітня. Факт звільнення підтвердили в італійському МЗС.

Угрупування "Боко Харам" ООН визнала терористичною організацією, близькою до "Аль-Каїді", і ввела проти неї санкції.