ua en ru

У Нігері розбився алжирський літак зі 116 людьми на борту

У Нігерірозбився алжирський літак Air Algerie зі 116 людьми на борту.

У Нігерірозбився алжирський літак Air Algerie зі 116 людьми на борту. Факт аварії підтвердили авіаційні влади Алжиру, передає Reuters.

Подробиці авіакатастрофи поки не повідомляються.

Так, літак авіакомпанії Air Algerie розбився недалеко від столиці Нігера, повідомив алжирський телеканал "Ан-Нахар".

За даними новинного порталу Algerie1, рейс AH5017 з Уагадугу в Алжир виконувався літаком McDonnell Douglas MD-80. На його борту знаходилися не менше 112 пасажирів, більшість з яких громадяни Франції. За даними телеканалу France 24, французьких громадян було 50 осіб. Ще четверо пасажирів є підданими Алжиру.

Зв'язок з екіпажем літака пропала, коли той пролітав над північчю Малі, недалеко від кордону з Алжиром. "Літак був поблизу кордону з Алжиром, коли його екіпаж попросили змінити курс з-за поганої видимості, щоб уникнути ризику зіткнення з іншим літаком, який здійснював рейс Алжир - Бамако", - заявив агентству AFP джерело в авіакомпанії. За його словами, зв'язок з літаком зник після зміни курсу.

Пізніше міністр транспорту Буркіна-Фасо заявив агентству Reuters, що літак міняла курс через штормовий циклон на своєму шляху.

У заяві іспанського перевізника Swiftair наголошується, що літак належить йому. Компанія повідомляє, що на борту MD-80 були 110 пасажирів і шість членів екіпажу, імовірно іспанців. При цьому Algerie1 зазначає, що лайнер був орендований у португальської авіакомпанії Hi Fly.