ua en ru

У Мексиці морські піхотинці заарештували ватажка наркокартелю "Лос Зетас"

Морська піхота Мексики увечері 14 липня провела операцію по затриманню ватажка наркокартелю "Лос Зетас" Мігеля Тревіно Моралеса.

Морська піхота Мексики увечері 14 липня провела операцію по затриманню ватажка наркокартелю "Лос Зетас" Мігеля Тревіно Моралеса (на фото).

Силовики блокували ранчо в місті Нуево-Ларедо на півночі країни, після чого заарештували злочинця та двох його спільників, передає Reuters. Тревіно Моралеса звинувачують в незаконному обороті наркотиків і вбивствах.

Держдепартамент США призначив нагороду у 5 млн дол. за упіймання наркобарона. Тревіно Моралес очолив "Лос Зетас" в кінці 2012 р., після того як колишній керівник картелю був убитий в перестрілці з військовими.

У лютому 2011 р. піхотинцям вдалося заарештувати іншого ватажка наркокартелю - Серхіо Мора. Крім того, вони затримали брата Тревіно Моралеса - Хосе. Тепер чоловік відбуває 20-річне тюремне ув'язнення.

"Лос Зетас" є однією з найбільш впливових і кровожерливих мексиканських угруповань, на рахунку банди - сотні вбивств тільки за останні три роки.

Читайте також: Поліція Мексики виявила півсотні спотворених тіл

"Лос Зетас" - кримінальна організація в Мексиці, що займається міжнародною торгівлею наркотиками та іншими видами кримінальної діяльності. Цей наркокартель укомплектований дезертирами з елітних частин мексиканської армії (спецназ GAFE (Grupo Aeromóvil de Fuerzas Especiales) і стрілецької парашутної бригади (BFP), пов'язаний з корумпованими чиновниками з федерального уряду і місцевих адміністрацій і поліцейськими офіцерами, крім цього, в картель вступили колишні військовослужбовці Гватемали.