ua en ru

У Маріуполі обстановка на ранок стабільна, кількість жертв не збільшилася, - міськрада

У Маріуполі обстановка на ранок стабільна, кількість жертв не збільшилася, - міськрада Джерело фото:twitter.com/

У Маріуполі і, зокрема, в районі вчорашнього обстрілу ЖМР "Східний" оперативна обстановка станом на 8:00 25 січня залишається стабільною. Про це повідомили у прес-службі міської ради.

За минулу ніч фактів порушення громадського порядку і мародерства не виявлено, всі об'єкти були взяті під охорону. Охорона громадського порядку в зоні обстрілу, за інформацією в.о. начальника прес-служби облУМВС Вікторії Гуц, здійснювалася в посиленому режимі силами більше трьохсот співробітників Маріупольського міськуправління міліції.

За даними ДержНС, всі десять пожеж, що виникли 24 січня в результаті обстрілу, погашені. У даних роботах взяли участь 18 одиниць техніки та близько 100 чоловік особового складу.

"Що стосується постраждалих, то за ніч їх кількість не змінилася. Нагадаємо, що в результаті обстрілу ЖМР "Східний" з установок РСЗВ "Град" загинули 30 маріупольців (в тому числі 2 дітей) і ще 95 жителів були поранені (у тому числі 9 дітей)", - йдеться в повідомленні.

Починаючи із 7:00 сьогоднішнього ранку житлові організації приступили до продовження виконання робіт по склінню і закривання розбитих вікон плівкою. З 8:00 допомагати житловикам почали робочі бригади, сформовані маріупольськими меткомбінатами.

Вночі було відновлено електропостачання котельні "Восток" і в даний час йде заповнення магістралей теплоносієм. Паралельно з цим тепловики проводять пооб'єктний обхід з метою виявити будови, в які через руйнування не можна подавати теплоносій.

"Ситуація в Маріуполі контрольована і стабільна. У цілодобовому режимі під головуванням міського голови Юрія Хотлубея працює штаб з ліквідації наслідків обстрілу ЖМР "Східний", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, в районі Маріуполя вночі терористи активності не проявляли.

Як відомо, Президент Петро Порошенко оголосив сьогодні день жалоби за загиблими жителям Маріуполя.