ua en ru

У Криму розблоковані кораблі ВМС України, - Турчинов

У Криму розблоковані кораблі Військово-морських сил України: ракетний катер "Прилуки" та судно забезпечення "Фастів".

У Криму розблоковані кораблі Військово-морських сил України: ракетний катер "Прилуки" та судно забезпечення "Фастів". Про це заявив в.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото), передає його прес-служба.

Також триває відправлення літаків, вертольотів і бронетехніки на материкову частину України.

"Ми забезпечимо, щоб вся захоплена військова техніка знову перебувала в розпорядженні Збройних Сил України", - підкреслив Турчинов.

Кілька днів назад в Міноборони повідомили, що з Криму вивезено понад 350 одиниць військової техніки, що належить військовим частинам України.

У свою чергу секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що на материкову Україну з Криму передислоковано близько 2 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, 28 березня Президент Росії Володимир Путін віддав наказ почати передачу Україні озброєнь і військової техніки, зокрема, корабельний склад та авіацію, що залишилися в Криму у військових підрозділах, які продовжать службу в українській армії. Як повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, "організоване виведення підрозділів української армії, які виявили бажання продовжувати службу в армії України, завершено".