ua en ru

У Краматорську затримано трьох бойовиків з банди "Бабая", - СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала у Краматорську Донецької області трьох громадян України, причетних до терористичної діяльності на звільнених від бойовиків територіях регіону. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що місцевий житель "І", 1996 р.н., на прізвисько "Козак" у складі бандитського угруповання "Бабая" брав участь у збройних нападах на українські позиції.

"Після втечі "отамана" "Козак" і ще два члени банди - "К", 1985 р.н., на прізвисько "Манавар" і "Л", 1968 р.н., який виконував функцію зв'язкового між бандитами, залишилися у Краматорську для проведення підпільної злочинної діяльності, здійснення диверсій, збору розвідданих і передачі їх терористам", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в СБУ, в ніч на 1 жовтня злочинна група була затримана. В рамках ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення та участь у терористичній організації) здійснюються оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ 1 жовтня затримала поблизу міста Волноваха Донецької області заступника командира батальйону внутрішніх справ так званої Донецької народної республіки (ДНР) на прізвисько "Альф".