ua en ru

У Костянтинівці депутат міськради від КПУ намагався отруїти водосховища ціаністим калієм, - СБУ

У Костянтинівці депутат міськради від КПУ намагався отруїти водосховища ціаністим калієм, - СБУ Джерело фото:uainfo.org

У Костянтинівці Донецької області депутат міської ради від Комуністичної партії України разом з іншими злочинцями збирався отруїти воду в водозабірних спорудах ціаністим калієм. Про це на брифінгу повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Затриманий депутат міської ради міська Костянтинівка Донецької обл. Це депутат від Компартії України, член Всеукраїнської спілки радянських офіцерів, який у взаємодії з іншими членами добре організованою і законспірованої мережі запланував здійснення терактів проти сил АТО і цивільного населення свого рідного міста. Божевільний комуніст разом з іншими злочинцями, які теж затримано, планував отруєння ціанистим калієм водозабірних водойм міста Костянтинівка", - заявив він.

За даними СБУ, в планах злочинців було вчинення диверсійних та терористичних актів проти сил АТО, а також проти об'єктів інфраструктури міста.

"Все це планувалося з метою дестабілізації ситуації в місті. Комуніст і інші бандити також збирали і передавали інформацію своїм менторів, зокрема командира диверсійно-розвідувальної групи з позивним "Гепард", "Ягуар" інформації щодо сил і засобів АТО", - повідомив Лубківський.

Нагадаємо, Лубківський також повідомив, що СБУ може перекрити вільне пересування громадян із зони АТО на іншу територію України.

Крім того, СБУ підготувала план по заходам безпеки на новорічні свята.