ua en ru

У Китаї в результаті повені загинули 25 людей

На північному сході Китаю в результаті шторму та через повені загинули 25 людей.

На північному сході Китаю в результаті шторму та через повені загинули 25 людей. Про це повідомляє китайська влада та державні ЗМІ, передає Associated Press.

В провінції Хейлунцзян 16 серпня в результаті розгулу стихії загинули 11 осіб, троє пропали без вісті.

Станом на 17 серпня число загиблих в провінції Дзилинь досягло 14 людей.

Влада повідомляє, що повінь призвела до евакуації сотень тисяч місцевих жителів, припинення промислового виробництва та залізничного сполучення. Також перерізані автомагістралі і відсутнє електропостачання.

Повінь, яка обрушилася на регіон, виявився наймасштабнішою за останні десятиліття.

Зазначимо, збиток від обвалів і повеней, які були викликані 8-9 серпня тривалими проливними дощами, склав 1 млрд дол. (6,6 млрд юанів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про засуху в Китаї. Засуха в південних регіонах КНР залишила без доступу до питної води близько 13 млн осіб.

Тривала жара і відсутність опадів завдали значного збитку господарствам провінцій Аньхой, Хунань, Гуйчжоу, Цзянси, Хубей і Чжецзян.

Економічний збиток від засухи в Китаї оцінюється приблизно в 6,5 млрд дол., 900 тис. га посівів загинули. Найбільш важка ситуація в провінціях Хунань і Гуйчжоу.

Державний штаб по боротьбі з повенями і засухою звернувся до місцевих урядів і відомств з вимогою вжити дієвих заходів для забезпечення питною водою районів, пострадавших від засухи, яка лютує з липня цього року.