ua en ru

У Києві затримано "злодій в законі" Джумбер Гугава, - Аваков

У Києві затримано "злодій в законі" Джумбер Гугава, - Аваков Джерело фото:EPA
У Києві міліція затримала злодія в законі" Джумбера Гугаву.

У Києві міліція затримала злодія в законі" Джумбера Гугаву. Про це повідомив у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Сьогодні в ході проведення спеціальної операції, співробітниками УБОЗ МВС - у Києві затримано Гугава Джумбери Джониевич, уродженець Абхазії, раніше неодноразово судимий на території республіки Грузія і в Казахстані. Загальний термін перебування в місцях обмеження волі 23 (!) року", - написав Аваков.

За його словами, Інтерпол відносить затриманого до категорії "злодій в законі".

"В кримінальному середовищі відомий як Джимшер, Джимі, Біно. За отриманою інформацією, Гугава Д. Д. нелегально прибув в Україну через ділянку кордону з Росією в Донецькій області. На території України Гугава контролював діяльність кількох організованих бандитських груп, що спеціалізуються на квартирних крадіжках і крадіжках з автомобілів. Ці групи прибули разом з Гугавой в Україну в 2013-2014 р.",- уточнив міністр.

Аваков додав, що в момент затримання Гугава пред'явив фальшивий паспорт громадянина України, виписаний на бланку, викраденого бойовиками в паспортному столі на окупованій території Донецької області.

"Використовуючи викрадені бланки паспортів, злодій намагався легалізувати свої злочинні групи в найбільших містах України. Діяльність груп припинена. Спеціальна робота з "злодіям у законі", які намагаються осісти в Україні триває", - підкреслив він.

Нагадаємо, напередодні з України був видворений "злодій в законі" на прізвисько "Лавасоглі Батумський".