ua en ru

У Києві на станції метро "Харківська" затриманий пасажир з гранатою

У Києві на станції метрополітену "Харківська" затриманий пасажир з гранатою. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в м Києві.

Побачивши підозрілого чоловіка з великими спортивними сумками, інспектор відділу громадської безпеки лінійного управління в метрополітені спільно з кінологом під час несення служби на станції метро "Харківська" попросили молодого пройти в кімнату міліції.

"Службовий собака почав ретельно принюхуватися до габаритного багажу пасажира. Правоохоронці попросили молодого пройти в кімнату міліції У присутності двох понятих він продемонстрував вміст своїх сумок Серед особистих речей міліціонери виявили гранату" РГД - 5 "і предмет, схожий на ніж.
20-річний уродженець Сумської області пояснив, що дану гранату він знайшов і вирішив використати її під час риболовлі.

Вилучений боєприпас направлено на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в місті Києві.

Дана подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України "Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, сьогодні співробітники Служби безпеки України затримали в Харкові двох подільників терористів.