ua en ru

У Києві на Печерську суд повернув громаді ділянку землі вартістю 50 млн грн

Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги прокуратури р. Києва та зобов'язав приватне підприємство повернути громаді земельну ділянку площею 3 га вартістю майже 50 млн грн.

Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги прокуратури р. Києва та зобов'язав приватне підприємство повернути громаді земельну ділянку площею 3 га вартістю майже 50 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури р. Києва.

"Вжитими прокуратурою р. Києва заходами виконано рішення суду про повернення територіальній громаді земельної ділянки площею 3 га в Печерському районі вартістю майже 50 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у 2007 р. рішенням Київради земельну ділянку на вул. Анрі Барбюса, 9, який перебував у постійному користуванні Київського геологорозвідувального технікуму, було надано приватному підприємству в оренду на 5 років для будівництва житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального та спортивно-оздоровчого призначення, а також закладів громадського харчування та паркінгу.

Як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, проект землеустрою щодо відведення ділянки під комерційне будівництво не відповідав вимогам земельного та природоохоронного законодавства. Крім того, рішення про передачу в оренду цієї землі було прийнято без погодження з розпорядником зазначеного майна, а саме Міністерством освіти і науки України.

Через виявлення порушення, прокуратура столиці заявила позов до суду про визнання незаконним та скасування вищевказаного рішення Київради, а також укладеного на його підставі договору оренди землі.

Господарський суд підтримав позицію столичної прокуратури та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.