ua en ru

В Індії арештовано основного підозрюваного в організації терактів в Мумбаї, при яких загинули 165 осіб

Індійська поліція заарештувала основного підозрюваного в організації серії терактів, здійснених в Мумбаї в 2008 р., жертвами яких стали 165 осіб. Терорист Абу Хамза, також відомий як Саїд Забіуддін, був затриманий в столиці країни Нью-Делі, передає ВВС.

Відзначимо, що до цього поліції вдалося затримати єдиного з десяти вижилих бойовиків, що здійснили атаку, - пакистанця Мохаммеда Аджмала Аміра Касаба. Терорист був засуджений до страти в травні 2010 р. Після цього влада Пакистану, що раніше заперечувала звинувачення Індії в причетності громадян країни до атак, визнала, що Касаб був пакистанцем і що план теракту був частково розроблений на території Пакистану.

З 26 по 29 листопада 2008 р. в Мумбаї відбулася серія терактів. Тоді терористи захопили риболовецький траулер і перетнули на ньому кордон міста. Там вони розділилися на чотири групи: одна влаштувала безладну стрілянину з автоматичної зброї в районі вокзалу Вікторія, дві інші захопили заручників в готелях "Тадж-Махал" і "Оберой", четверта атакувала поліцейську ділянку. Індійському спецназу вдалося звільнити заручників лише на третій день після їх захоплення. Всього в результаті дій екстремістів загинули 165 осіб.