ua en ru

У Харкові застрелився співвласник банку "Золоті ворота", - ЗМІ

У Харкові застрелився співвласник банку "Золоті ворота", - ЗМІ
У Харкові сьогодні, 20 листопада, застрелився Вадим Вишневський, один з найбільших акціонерів харківського банку "Золоті ворота".

У Харкові сьогодні, 20 листопада, застрелився Вадим Вишневський, один з найбільших акціонерів харківського банку "Золоті ворота", передає місцеве видання Status Quo.

За інформацією міліції, вдень 53-річний чоловік був доставлений в одну з лікарень з вогнепальним пораненням голови, пізніше він помер. На місці події правоохоронці вилучили речові докази. Зараз співробітники міліції встановлюють всі обставини події.

За інформацією видання, загиблим був один з акціонерів банку "Золоті ворота" Вадим Вишневський. Також, Вишневський був радником колишнього голови обладміністрації Михайла Добкіна з питань паливно-енергетичного комплексу та головою Ради регіонів Єврейської громади України.

Відзначимо, в кінці травня правління АТ "Банк "Золоті ворота" повідомило, що ситуація, що склалася в країні, призвела до погіршення ліквідності як в цілому по банківській системі, так і цьому банку. У результаті банк зіткнувся з проблемою масових звернень клієнтів і значних відтоків ресурсів. У червні банк закрив каси, в яких обслуговувалися клієнти, і ввів ліміт на зняття готівки в банкоматах в розмірі 200 грн./день.

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) прийняла рішення про продовження строку здійснення тимчасової адміністрації в АТ "Банк "Золоті ворота" до 4 грудня 2014 р.

Станом на 1 квітня 2014 року активи банку склали 1 631 млн грн, кредити і заборгованість клієнтів - 1 423,1 млн грн, власний капітал - 142,2 млн грн. Січень-березень банк закінчив зі збитками 8,172 млн грн, за 2013 р. прибуток банку склав 2,432 млн грн.

Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2014 р. були ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (24,991%), Яків Кузнєцов (19,1502%), Вадим Вишневський (12,1852%), Євген Черняк (10,0654%).