ua en ru

У Харкові взято під варту одного з координаторів сепаратистського руху в регіоні

За клопотанням прокуратури Харкова одному з організаторів сепаратистських акцій в обласному центрі змінений запобіжний захід із застави на тримання під вартою. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

За інформацією заступника прокурора міста Олександра Бударного, вчора, 19 грудня, Ленінський районний суд підтримав клопотання прокурорів - процесуальних керівників. Підозрюваний перебуватиме у слідчому ізоляторі до 30 січня 2015 року - часу закінчення строків досудового розслідування.

"Зміна запобіжного заходу пов'язана з тим, що вчора зазначеному громадянину оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК України, а саме публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади, вчинені повторно... зібрано достатню доказову базу для інкримінування зазначених злочинів. Згідно з останніми змінами до законодавства, підозрюваним у злочинах, передбачених статтями 109-114 Кримінального кодексу України, може обиратися запобіжний захід винятково у вигляді тримання під вартою", - зазначив Бударний.

Нагадаємо, у квітні ц.р. зазначеному громадянину було оголошено про підозру за ч.1 ст.294 КК України (організація масових заворушень) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте вже у травні він вийшов під заставу.

Як повідомлялося наприкінці жовтня, в Харкові Служба безпеки України викрила "штаб-квартиру" сепаратистів, які готували теракти в місті.