ua en ru

У Харкові через борги заблоковано приміщення обласної Держсільгоспінспекції

У Харкові через заборгованість по орендній платі заблоковане приміщення Державної інспекції сільського господарства (Держсільгоспінспекції) в Харківській області. Про це повідомив кореспонденту РБК-Україна начальник Держсільгоспінспекції області Сергій Карпенко.

Орендоване приміщення розташоване у Держпромі (Будинок Державної промисловості, - ред.), балансоутримувачем виступає обласне КП " ВЕП" Держпром". Заборгованість у розмірі близько 400 тис. грн утворилася через недофінансування держінспекції з центру.

За словами Карпенка, через закриття приміщення працівники не можуть потрапити на робочі місця, робота зупинена. Про можливість такої ситуації він завчасно попередив правоохоронні органи і керівництво області, однак відповіді не отримав.

В даний час конфліктна ситуація не вирішена.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України № 442 від 10.09 2014 з метою оптимізації системи органів центральної виконавчої влади Держсільгоспінспекція була ліквідована. Її функції перерозподілені між іншими відомствами. Розпорядженням № 958-р від 16.10. 2014 був звільнений глава відомства Микола Поєдинок.

Зазначимо, раніше керівництвом КП "ВЕП "Держпром" неодноразово піднімалося питання про заниження орендної плати для орендарів - державних і громадських організацій. Харківська обласна рада розглядала питання про можливість банкрутства підприємства.