ua en ru

У Донецькій обл. зафіксовано безпілотник під час зворотного польоті в напрямку "Новоградівка-Артемове", - ДПС

У Донецькій області прикордонний наряд зафіксував політ безпілотного літального апарату (БПЛА), який рухався у зворотному напрямку "Новоградівка-Артемове". Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні прес-служби адміністрації Держприкордонслужби.

Протягом минулої доби тривали обстріли позицій українських військових, у тому числі і місць дислокації прикордонних підрозділів.

Так, на Донеччині терористи тричі за понеділок здійснювали мінометний обстріл контрольного пункту "Гнутове", на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. "Ніхто з українських військових не постраждав. Через обстріли тимчасово припинявся пропуск осіб і транспортних засобів", - уточнили в ДПС.

Крім того, на виконання завдань, визначених Президентом та урядом України, в зоні АТО співробітники Держприкордонслужби продовжують заходи щодо посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів.

Зокрема, вчора неподалік н.п. Березове прикордонники спільно зі співробітниками СБУ затримали вантажівку "ДАФ" з твердим паливом. Транспортний засіб, за кермом якого був громадянин України, намагалося обійти один з контрольних постів. Під час огляду правоохоронці виявили подвійний пакет документів на вантаж. В даний час автомобіль переданий співробітникам міліції.

Нагадаємо, за минулу добу сили АТО зафіксували 9 фактів ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотників. Прольоти БПЛА були помічені над населеними пунктами Нижнє, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь, а також в донецькому аеропорту.

Раніше, в ніч з 8 на 9 січня сили АТО зафіксували 8 прольотів безпілотників у небі над Донбасом.