ua en ru

У Донецьку в другій половині дня знову загинули 3 мирних жителі, стільки ж постраждало, - мерія

Донецьк у другій половині дня знову зазнав масованих артилерійських обстрілів, суттєво постраждали Калінінський і Петровський райони, загинули 3 мирних жителі.

Донецьк у другій половині дня знову зазнав масованих артилерійських обстрілів, суттєво постраждали Калінінський і Петровський райони, загинули 3 мирних жителі. Про це повідомили у прес-службі Донецької міської ради.

Так, у Калінінському районі снаряди потрапили в житловий будинок на третій поверх по вулиці Червонофлотській, 110. Загинули троє мирних жителів, чергові бригади швидкої допомоги доставили ще трьох постраждалих до лікарень.

У загальноосвітній школі №49 пошкоджено засклення. По проспекту Червоногвардійському обірвані контактні мережі та повалено дерева, як результат не ходить тролейбус за маршрутом №7. Значні руйнування припали і на гаражні кооперативи, які знаходяться за Красногвардейським проспектом. Жителі повідомляють про попадання снаряда в дах "Мотелю". По проспекту Ілліча пошкоджені контактні лінії, не ходять тролейбуси маршруту №11. Також снаряди потрапили на територію Покровського ринку, масштаби руйнувань на даний момент встановлюються.

За даними диспетчерської ПАТ "Донецькміськгаз", значні пошкодження в результаті масових обстрілів зафіксовані в районі площі Перемоги (Петровський район). Також жителі повідомляють про пожежі в гаражних кооперативах та на території хлібозаводу.

Крім того, надходить інформація про ведення активних бойових дій у Путилівськім гаю, в районі мікрорайонів Азотний і Бирюзово.

В результаті регулярних обстрілів знеструмленими в Донецьку залишаються 100 трансформаторних підстанцій. Енергетиками сьогодні вдалося відновити роботу 3 ТП, пошкоджених сьогодні вранці в Кіровському районі. Підключено до електропостачання багатоповерхові і приватні будинки в Київському та Ворошиловському районах, у приватному секторі мікрорайону Щегловка. Бригади Донецьких міських електричних мереж ведуть роботи по ремонту і заміні пошкоджених ліній електропередачі в Київському, Кіровському, Ленінському районах міста.

Нагадаємо, сьогодні вранці в мерії Донецька також повідомляли про трьох загиблих мирних жителів.