ua en ru

У Донецьку продовжують обстріли, є нові руйнування, - мерія

У Донецьку в Кіровському і Київському районах станом на 10:00 21 жовтня мешканці продовжують повідомляти про звуки залпів, в місті є нові руйнування.

У Донецьку в Кіровському і Київському районах станом на 10:00 21 жовтня мешканці продовжують повідомляти про звуки залпів, в місті є нові руйнування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії Донецька.

За повідомленням мерії, ніч в місті пройшла без активних військових дій, однак станом на 10:00 надходять повідомлення від мешканців Кіровського та Київського районів про те, що чутні звуки пострілів з важких знарядь.

"Вчора, 20 жовтня з 17 до 22 годин 50 хвилин піддавався обстрілу Київський район. В результаті попадання снарядів повністю знищено приватне житлове будівництво №2 по вулиці Ковалевської, зруйновані будинки приватного сектору 58 по вулиці Злітній, 204 по вулиці Стратонавтів. Постраждав і багатоквартирний будинок 77 по проспекту Київським. Ступінь його пошкодження встановлюється. Крім того, один зі снарядів влучив у механічний цех №9 заводу "Точмаш", що призвело до загоряння", - повідомляє мерія Донецька.

Аварійні бригади локалізували аварії на газопроводах, що виникли внаслідок артобстрілів. У Куйбишевському районі, по вул. Паскаля 10, Старопартизанская 11, Вахрушева 42, Морозова 15. У Київському районі по вул. Свєтлова 1 осколками пробитий розподільчий газопровід та припинена подача газу до припинення активних бойових дій.

Персонал ПАТ "Донецькміськгаз" отримав доступ в зону бойових дій, в безпосередній близькості від аеропорту, щоб оцінити обсяги ремонтно-відновлювальних робіт. Ведуться підготовчі роботи до пуску газу споживачам північних околиць Куйбишевського та Київського районів.

Енергетиками відновлено електропостачання 70 багатоповерхових будинків в районі шахти Горького, а також знеструмлених будинків в мікрорайоні " Смолянка " Куйбишевського району. Бригади продовжують вести роботи по ремонту і заміні ліній електропередачі, пошкоджених в результаті бойових дій в Петровськом, Київському, Куйбишевському районах.

Громадський транспорт працює у Донецьку працює не в повному обсязі. З-за відсутності напруги в контактній мережі не здійснюється рух трамваїв за маршрутами 3, 4, 5, 8, 16.

Нагадаємо, вчора мерія повідомляла, що у всіх районах Донецька не стихають звуки пострілів і вибухів.