ua en ru

У Чернігові пройшли навчання з ліквідації осередку Еболи

У Чернігові пройшли навчання з ліквідації осередку Еболи Джерело фото:EPA
У Чернігові сьогодні, 27 листопада, пройшли обласні тренувальні навчання з ліквідації осередку лихоманки Ебола.

У Чернігові сьогодні, 27 листопада, пройшли обласні тренувальні навчання з вліквідації осередку лихоманки Ебола. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"Мета навчання - перевірка готовності до реагування органів управління, закладів охорони здоров'я, санітарно-епідеміологічної служби у разі виявлення випадку захворювання, викликаного вірусом Ебола, відпрацювання схеми оповіщення та алгоритму дій медичного персоналу, організація первинних протиепідемічних заходів, визначення порядку організації екстреної госпіталізації хворих та ізоляції контактних осіб, перевірка готовності до розгортання і перепрофілювання госпітальної бази (ізолятор)", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області Миколи Донця, в області створена оперативна група з питань попередження завезення і розповсюдження Еболи, а також бригада для проведення протиепідемічних заходів у вогнищі хвороби і розроблена схема інформування установ та служб.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, кількість осіб, загиблих від лихоманки Ебола, становить 5 тис. 689 осіб.