ua en ru

У Бангладеш на місці обвалення будівлі в Дацці почалася пожежа, є постраждалі

У завалах зруйнованого 24 квітня будівлі в Бангладеш почалася пожежа. Постраждали четверо рятувальників, вони госпіталізовані, передає служба BBC.

Повідомляється, що з-під зруйнованої будівлі йде дим, через що довелося призупинити частину рятувальних робіт. За повідомленням влади, вогонь з'явився через іскру, що утворилася при перерізанні рятувальниками сталевого прута. Пожежники намагаються загасити займання.

Нагадаємо, НП сталася 24 квітня. Кількість жертв обвалення перевищило 360 осіб, близько 900 осіб залишаються зниклими безвісти. Всього у момент катастрофи в восьмиповерховому будинку могли знаходитися понад 3 тис. осіб. З них врятувалися близько 2,3 тис. осіб.

За підозрою в халатності і порушеннях заходів безпеки арештовані два власника фабрик, які перебували в будівлі, що завалилися "Рана Плаза", а також два інженера, проектували будівлю. Крім того, затримані два родичі власника самої будівлі - місцевого політика Мохаммеда Сохела Рана. Він сам кілька днів перебував у бігах, сьогодні Мохаммед Сохел Рана був затриманий поряд з контрольно-пропускним пунктом у м. Бенапол на кордоні з індійським штатом Західна Бенгалія.

Читайте також: Обвалення будівлі у Бангладеш: Заарештовано власник будови (фото, відео)