ua en ru

Ураган Файлін досяг східного узбережжя Індії, вже є загиблі

Потужний ураган Файлін обрушився на східне узбережжя Індії ввечері, 12 жовтня 2013 р., передає Associated Press. Влади повідомляють про загибель трьох людей. Ураган супроводжується зливами і руйнівним вітром.

Дороги на узбережжі штату Одіша порожні, сила вітру досягає значень, при яких здуває дорослу людину. Багато прибережних селищ, що складаються з хатин з бруду і очерету, затоплені. На супутникових знімках видно, що циклон покриває територію, що перевершує за площею територію Франції. Об'єднаний центр попередження про тайфуни ВМС США на Гавайських островах повідомляє про максимальну швидкість вітру в 240 км/год з поривами до 296 км/ч.

Напередодні влада Індії евакуювала 420 тис. осіб з східного узбережжя вглиб країни і в притулкиштату Одіш, ще 100 тис. переміщені з сусіднього Андра-Прадеш. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Індії Аніла Ґосвамі.

При цьому МЗС України закликало громадян України утриматися від відвідування окремих районів Індії та Бангладеш через наближення штормового циклону Файлін.