ua en ru

Українські прикордонники затримали двох учасників штурму військової частини в Маріуполі

Українські прикордонники затримали двох учасників штурму військової частини в Маріуполі.

Українські прикордонники затримали двох учасників штурму військової частини в Маріуполі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

Як повідомляється, молодих людей затримали при спробі виїзду в Крим з материкової України через контрольний пункт "Чонгар" рейсовим автобусом "Донецьк - Ялта".

"Під час перевірки документів прикордонний наряд, враховуючи можливість виїзду з України осіб, причетних до провокаційних дій та масових заворушень, затримав їх для додаткової перевірки. Спільно з співробітниками СБУ було встановлено, що чоловіки брали участь у штурмі військової частини в р. Маріуполь, а стосовно них було порушено кримінальну справу. Однак щоб уникнути відповідальності українці вирішили втекти в АР Крим", - заявили в Держприкордонслужбі.

Затриманих передали співробітникам міліції.

Нагадаємо, 9 травня 2014 р. група озброєних осіб скоїла розбійний напад на військову частину внутрішніх військ МВС України, дислоковану в р. Маріуполі Донецької обл. За даним фактом Донецьким прокурором з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).