ua en ru

Україна спростила видачу віз родичам жертв катастрофи малазійського лайнера

Україна спростила видачу віз родичам жертв катастрофи малазійського лайнера в Донецькій області.

Україна спростила видачу віз родичам жертв катастрофи малазійського лайнера в Донецькій області. Про це на брифінгу заявив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга, передає кореспондент РБК-Україна.

"Візи представникам країн, з якими у нас візовий режим, будуть видаватися по прильоту в Бориспіль, а також ми розгортаємо консульський пункт в Харкові", - заявив Сибіга.

За його словами, харківська і київська влада забезпечать на безоплатній основі за 300 місць для проживання прибулих родичів жертв авіакатастрофи.Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Серед пасажирів: 154 громадянина Нідерландів, 43 - Малайзії (у тому числі 15 членів екіпажу та 2 дітей), 27 - Австралії, 12 - Індонезії (у тому числі 1 дитина), 9 - Великобританії, 4 - Німеччини, 4 - Бельгії, 3 - Філіппін, 1 - Канади.

Влади України стверджують, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.

Міністерство оборони Російської Федерації підозрює, що літак збили Збройні сили України.

Як передає CNN з посиланням на американських високопоставлених осіб, лайнер був збитий ракетою "земля-повітря". Приналежність ракети з'ясовується.