ua en ru

Терористи заборонили міжнародним експертам використовувати безпілотник в зоні падіння Boeing, - інфоцентр РНБО

Терористи заборонили міжнародним експертам використовувати безпілотник для обстеження зони падіння Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".

Терористи заборонили міжнародним експертам використовувати безпілотник для обстеження зони падіння Boeing-777 "Малайзійських авіаліній". Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки та оборони України (РНБО).

"Терористи не дозволили австралійським експертам використовувати безпілотник для обстеження місця падіння Боїнга 777. Про це повідомили експерти місії ОБСЄ у своєму звіті. Пізніше представники місії були змушені припинити роботу. Як зазначив член місії ОБСЄ Олександр Хуг, робота була згорнута через артобстрілу, який відбувався на відстані близько 2 км від місця падіння літака", - йдеться в повідомленні.

В інфоцентрі вважають, що заборона використовувати безпілотник свідчить про незацікавленість терористів у проведенні всебічного і об'єктивного розслідування.

"Використання безпілотного літального апарату дало б можливість швидко обстежити велику площу і побачити місце у плані, знайти нові докази. Він також може зафіксувати факти мінування території або розташування позицій бойовиків", - зазначили в РНБО.