ua en ru

Сюмар заявила про наявність доказів співпраці затриманих російських журналістів з терористами

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар заявила, що у затриманих російських журналістів знайшли переносний зенітно-ракетний комплекс і відеодокази їх співпраці з терористами.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар заявила, що у затриманих російських журналістів знайшли переносний зенітно-ракетний комплекс і відеодокази їх співпраці з терористами. Про це Сюмар заявила в ефірі "5 каналу".

"Людей затримали, вони показали посвідчення журналістів, але у них в багажнику так випадково ПЗРК виявився...і власне все, що потрібно для обстрілу. Або його комусь допомагали перевезти, самі з нього стріляли - це зараз повинні з'ясувати... В даному випадку - це класична робота під прикриттям. Крім того, що ми отримали відео цих журналістів, вони завжди були і працювали спільно з терористами під час обстрілу, під час вбивств... Далі буде надання доказів реальних і демонстрація всього: відеоматеріалів і фотоматеріалів, і їх автомобіля, і їх відбитків пальців, і це злочин..." - заявила вона.