ua en ru

Доля трьох людей після вибуху будинку в Миколаєві залишається невідомою

Доля трьох людей після вибуху в десятиповерховому житловому будинку по вул. Лазурна, 40, в Миколаєві залишається невідомою.

Доля трьох людей після вибуху в десятиповерховому житловому будинку по вул. Лазурна, 40, в Миколаєві залишається невідомою. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

Протягом 13 травня рятувальники проводили розбирання завалу на рівні сьомого поверху, зняли і вивезли елементи конструкцій зруйнованих десятого, дев'ятого і восьмого поверхів. О 10:55 рятувальники визволили з-під завалів і направили в лікарню жінку, яку під час проведення робіт з розбирання завалу у нічний час виявили на рівні сьомого поверху. У ході подальшого проведення робіт до 17:30 з-під завалів витягли тіла двох загиблих (жінки і чоловіки).

"Станом на 7 годину. 14 травня з початку виконання пошуково-рятувальних робіт врятовано 25 осіб та вилучено з-під завалів тіла 3 загиблих. Доля ще 3 осіб залишається невідомою", - йдеться в повідомленні.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено сили та засоби ДержНС, служб цивільного захисту та обласного товариства Червоного хреста в кількості 276 осіб і 45 од. техніки,

Нагадаємо, 12 травня о 12:55 у Миколаїв по вул. Лазурна, 40, у десятиповерховому 4-х під'їзному житловому будинку стався вибух, в результаті якого були зруйновані несучі конструкції з 8 по 10 поверхи третього і четвертого під'їздів, в яких проживає 213 жителів. З-за вибуху загинули 3 людини, 5 були травмовані.

За фактом вибуху в десятиповерховому житловому будинку в Миколаєві по вул. Лазурній, 40, міліція відкрила 12 травня кримінальне провадження за фактом порушення пожежної безпеки. Основна версія вибуху в багатоповерхівці в Миколаєві - самогубство мешканця будинку.