ua en ru

Суд продовжив екс-беркутівцю Садовнику утримання під вартою до 25 листопада

Апеляційний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому командиру спецроти міліції "Беркут" Дмитру Садовнику, який підозрюється в розстрілі 39 учасників Евромайдана, до 25 листопада 2014 р.

Апеляційний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому командиру спецроти міліції "Беркут" Дмитру Садовнику (на фото), який підозрюється в розстрілі 39 учасників Євромайдана, до 25 листопада 2014 р. Таке рішення оголосила колегія суддів, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури і скасував рішення Печерського районного суду Києва, яким Садовнику було змінено запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Нагадаємо, 19 вересня суддя Печерського районного суду Києва звільнив з-під варти підозрюваного у масових розстрілах учасників акцій протесту в лютому 2014 року, обравши йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із 23:00 до 7:00 з наступної доби. 3 жовтня підозрюваний, не з'явившись на засідання Апеляційного суду Києва, зник з місця постійного проживання, чим порушив умови обраного запобіжного заходу.

У МВС 4 жовтня повідомили про оголошення екс-беркутівця Садовника в розшук. Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання екс-беркутівця, підозрюваного у вбивстві евромайдановцев

Адвокат Садовника припустив, що екс-беркутівець міг бути викрадений.