ua en ru

Суд Москви продовжив арешт українському режисерові Сенцову до 11 жовтня

Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українському режисеру Олегу Сенцову до 11 жовтня 2014 р.

Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українському режисеру Олегу Сенцову до 11 жовтня 2014 р. Про це повідомляє "Російська служба новин".

"До 28 жовтня 2014 р. прошу суд продовжити арешт. По справі необхідно проводити оперативно-слідчі заходи. До 11 липня (термін закінчення арешту) - такі заходи провести фізично неможливо", - звернувся на початку засідання слідчий до прокурора.

Лефортовський суд схвалив це прохання, скоротивши при цьому термін продовження арешту до 11 жовтня 2014 р.

Також прокурор відхилив клопотання захисту Сенцова про незаконність затримання режисера. Раніше адвокат вимагав доказів наявності ліцензії у прокурора Республіки Крим Наталії Поклонської і наявності у неї громадянства РФ на момент арешту Сенцова.

"Я ніколи не був учасником "Правого сектора", терористом і не перебував у терористичних групах! Вважаю 9 травня святим для всіх слов'ян! Для мене підриви пам'яток гріх. Провину свою не визнаю!", - зазначив у ході засідання Сенцов.

Нагадаємо, 11 травня 2014 р. співробітники ФСБ Росії затримали в Криму Олега Сенцова і ще трьох активістів. У Росії їх звинувачують за статтями "Тероризм", "Організація терористичного спільноти і участь у ньому", а також "Незаконний обіг зброї".