ua en ru

Суд заарештував заступника глави правління "Центренерго" за фінансові махінації

Суд заарештував заступника глави правління "Центренерго" за фінансові махінації
Суд заарештував одного з заступників голови правління ПАТ "Центренерго", підозрюваного у фінансових махінаціях.

Суд заарештував одного з заступників голови правління ПАТ "Центренерго", підозрюваного у фінансових махінаціях. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"В даний час за підозрою у вчиненні вказаних злочинів затримано одного із заступників голови правління ПАТ "Центренерго", стосовно якої судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що службові особи компанії розробили і впровадили незаконну схему особистого збагачення шляхом одержання неправомірної вигоди, так званих "відкатів", від суб'єктів підприємницької діяльності, що здійснюють постачання товарів, робіт та послуг для "Центренерго".

З'ясовано, що лише за один день листопада таким чином, було отримано понад 850 тис. грн від двох комерційних підприємств.

Також затриманий один з посередників, які за винагороду в розмірі 10% надавав послуги з конвертації вищевказаних коштів.

Під час проведених обшуків виявлено та вилучено майже 2 млн грн, понад 300 тис. дол., печатки та документи задіяних у схемі "фіктивних" підприємств.

Згідно повідомленої підозри дії правопорушників кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), і затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура оголосила в розшук колишнього голову правління "Укрінбанку" за розкрадання 5,6 млн грн.