ua en ru

Суд 22 вересня розгляне заборону на мовлення в Україні РБК-ТВ

Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня розгляне позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому Нацрада вимагає заборонити мовлення на території російської телекомпанії РБК-ТБ.

Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня розгляне позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому Нацрада вимагає заборонити мовлення на території російської телекомпанії РБК-ТБ. Про це йдеться в повідомленні суду.

Засідання суду призначене на 13:30. Головуючий суддя - Юлія Шрамко.

Нагадаємо, 7 серпня 2014 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення заборонити ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ" в Україні. "В інтересах інформаційної безпеки держави регуляторний орган визнав зміст іноземній програми "Росбізнесконсалтинг-ТБ" ("РБК-ТВ"), що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України", - констатував Нацрада.

Всього станом на ранок 17 вересня Нацрада за антиукраїнську пропаганду прийняв рішення заборонити трансляцію в Україні 15 російських каналів "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія-24", "TVCI", "Росія-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Зірка", "Рен-ТВ", "РБК-ТВ", Life News, Russia Today, "Історія".