ua en ru

Серед нападників на військову частину у Маріуполі 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих, - Аваков

Серед нападників на військову частину у Маріуполі Донецької області 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих.

Серед нападників на військову частину у Маріуполі Донецької області 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (на фото).

За його словами, в ніч на 17 квітня у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі підрозділи МВС провели операцію з локалізації банди нападників, які налічують близько 300 осіб.

"Після того, як військову частину нападники закидали запальними фугасами і коктейлями Молотова і відкрили вогонь по вартовим - нацгвардійці відкрили попереджувальний вогонь. Потім, після попередження, згідно зі статутом - при повторній атаці - вогонь на ураження", - зазначає міністр.

За тривогою були підняті всі підрозділи міліції МВС Маріуполя. "Спільними зусиллями озброєної міліції та Нацгвардії - після короткого бою, банда нападників була розсіяна, в основному локалізована і роззброєна", - повідомляє Аваков.

Угрупування МВС було підкріплено спецназом "Омега". Були підключені вертольоти. Зараз СБУ разом з міліцією документують факти.

"Серед службовців МВС втрат немає. За попередніми даними серед нападників бойовиків - 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Вилучено зброю. Засоби зв'язку і телефони російських операторів. Йде встановлення осіб затриманих нападників", - зазначає міністр.